11 февруари 2018 г.

Щрудел със сладко от сини сливи

По същия начин както си правите щрудел с ябълки, круши или друг плод, така може да го приготвите и с готово домашно сладко от сливи, както аз направих в случая!!


Продукти:

1 пакет кори за баница - 400 гр.
1 1/2 ч.ч. захар (може и само 1 ч.ч.)
1 ч.ч. смлени или нарязани на дребно орехи
1 бурканче сладко от сини сливи - 300 гр.
масло или олио
пудра захар за поръсване

ако сладкото е малко по-течно, можете да добавите галета 


СТЪПКИ:

1. В купа объркваме сладкото, захарта и смлените орехи.
2. Разгъваме корите и разрязваме на две равни половини. Намазваме с чисто масло или олио една от половинките и я обръщаме върху друга, слепваме ги.
3. Слагаме от сместа със сладкото по средата в горната страна на корите и затваряме от двете страни с корите. Навиваме на баничка.
4. Така правим и с останалата част от корите, и нареждаме готовите банички в тава покрита с хартия за печене.


5. Намазваме отгоре щруделите с масло или олио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, до готовност.


Готовите щрудели поръсваме с пудра захар.








2 коментара:

  1. Вили,
    сладкото от сливи е единственото, което използваме през годината.Много интересен щрудел се е получил.Записвам си рецептата за проба.Няма съмнение,че е вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване