12 октомври 2014 г.

Мини омлет на фурна

Започнах с идеята да направя чушки бюрек, но накрая стана друго. За това бяха виновни чушките, които ме изнервиха, ядосах им се, но пак ги сготвих :) След като ги опекох, и то много добре, беленето им беше просто мъка. Така се разкъсаха, че заплануваните чушки бюрек отпаднаха като вариант. И така се получиха два прекрасни омлета на фурна. Е, снимките може да ви заблудят, но всичко стана толкова набързо, а и закъснявахме за рожден ден!!
И все пак ето как изглеждаше единият омлет :)


Направих два омлета във форми за мини пици, с диаметър 8 см.

Продукти:

около 8 средно големи чушки
4 яйца
1 ч.ч  сирене + извара
малко салам
галета
олио


СТЪПКИ:

1. Опичаме чушките и ги обелваме. Накъсваме ги по дължина на парчета с ширина около 2-3 см.
2. В купа чукваме яйцата, прибавяме сиренето с изварата, и нарязания на кубчета салам. Объркваме сместа добре.
3. На дъното на формите за мини пиците поставяме домакинско фолио, което намасляваме с помоща на четка и поръсваме с малко галета. Покриваме дъното с парчета от чушките, отгоре изсипваме половината от яйчената смес и пак покриваме с чушки. Върху тях поръсваме тук-таме олио (зехтин или масло) и поръсваме отново с малко галета.
4. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност. Омлетът се опича бързо, така че наблюдавайте!

Обръщаме върху чиния или сервираме направо с фолиото. Гарнираме с резен лимон и няколко маслинки - в моя случай :)




Бързо, лесно и вкусно! 
Приятен апетит!


2 коментара:

  1. Виолета, вкусно и лесно предложение. Нещо по-различно от обикновените чушки бюрек. За да се обелят по лесно, щом ги извадя от фурната, веднага ги мятам в една найлонова торбичка, затварям я хубаво и така ги оставям до пълното им изтиване. Белят се без проблем.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Аура :) И аз така ги слагам в торбичка, но тези чушки бяха "фалшиви" :) Но пък се получи това вкусно омлетче :) Усмивки от мен Аура :)

      Изтриване