29 август 2014 г.

Запържени чушки с яйце и сирене

Това ястие си е типично лятно, бързо и много вкусно. Сигурна съм, че всеки от вас си го приготвя често, но особено през лятото то е най-вкусно. 
И ако се чудите някой път какво да си сготвите набързичко, то това е идеалното решение.
Вкусотийка !!!



Продукти:

пресни чушки (зелени и червени)
яйца
сирене
олио
черен пипер, сол  на вкус
пресен магданоз

Не посочвам точно количество на продуктите, преценете и го съобразете според броя на желаните порции.
Такива ястия (яхнии, супи) готвя винаги на око и никога не спазвам пропорции. 


СТЪПКИ:

1. Измиваме и почистваме чушките от дръжките и семенцата. Нарязваме ги на малки квадратни или правоъгълни парчета.
2. В тиган (или тенджерка) сипваме олио, в което запържваме чушките с щипка сол около 10-15 минути.
3. В отделна купа чукваме яйца, прибавяме натрошено сирене, сол (ако сиренето не е солено) и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко.
4. Когато чушките са се позапържили достатъчно, добавяме яйчената смес и бъркаме енергично (за да не загори) до готовност на яйстието.
5. Поднасяме още топло, и по желание поръсено с пресен нарязан на дребно магданоз.

Бързо, лесно и вкусно!




Добър апетит :)








4 коментара:

  1. Е, ама Вили, така ме уцели сега, имам малко боб с наденица, но се чудя ще ли стигне за четирима ни за вечеря, ама пък да готвя друго - той ще остане, та точно се чудех и видях предложението ти. Точно него ща направя и ще си хапнем и от двете. Люси беше пуснала преди време тази "пърженица", според нейната баба, а според моята "пръжено", та тъкмо ще се върна в детството. Благодаря ти за идейката, хубави почивни дни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Докато пусках публикацията и аз се чудех как и викахме, но така и не се сетих ... Всеки си я знае по свой начин, но най-важното е, че е вкусничко и любимо :) Усмихнати почивни дни и на вас Веси, и да ви е сладко :)

      Изтриване
  2. И при нас е "пържено", но както и да се казва спасява положението когато бързаме, пък си е много вкусно. Прибавям лук, без черен пипер , но затова е и интересно, защото всеки го прави по свои начин! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусно! Това за мен е класическият вариант на това пържено, но понякога добавям и пресен лук, царевица, и пак си е вкусно и наистина спасява положението. Усминат ден Тили :)

      Изтриване