7 февруари 2014 г.

Сладки макарони на фурна с тиква

Ха сега, че сладки макарони всеки е хапвал и са му любим десерт, ама и с тиква? 
Пак е вкусно:) 
Ако обичате и сладки макарони, и тиква, тази комбинация е идеална!
Хич няма да съжалявате, ако решите да си ги приготвите и така!




Продукти:

500 г.  макарони
1 кг.  тиква
125 г.  масло
500 г.  прясно мляко
200 г. захар
3-4 бр. яйца
 канела (на вкус)


СТЪПКИ:



1. Макароните се сваряват, отцеждат и заливат с половината от маслото и леко обърквате.
2. Изчистената тиква се настъргва и се задушава с останалото масло (може и с олио) почти до готовност. Прибавя се канелата (аз сложих на вкус и захар). 
3. В намазана с масло тава (преценете колко голяма според размера на сместа и имайте в предвид, че ще има и заливка) се подреждат ред макарони, ред тиква, като последния е от макарони. 
А може и внимателно заедно да разбъркате макароните с тиквата и така да изсипете в тавичката.
4. След това се заливат със смес от разбитите яйца, млякото и захарта.
5. Печем във фурната  до порозовяване (както при сладките макарони).




И една вкусна хапка :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар