27 февруари 2014 г.

Сюрприз с макарони

Пак спонтанна хрумка, подходящо за предястие и не е задължително да ви хареса.
Комбинацията е малко изкривена, но пък вкусна. 
Не знам как е при останалите блогъри, но описването на една рецепта ми отнема доста време, снимките, които не винаги се получават, обработката им ... Труд, който ми доставя удоволствие и ми се ще и другите да го оценят. 
Но да се върнем към днешната ми публикация. Отново неподготвена откъм продукти и декорация, но пък я докарах все пак до завършен вид. Давам идейката, а вие можете да си добавите по нещо и да го направите още по-вкусно.


И за да не губите тренинг, пак ще ви трябват формички за мъфини или за крем карамел, а пък аз ще си използвам кутийките от пастет (вършат чудесна работа).
Да си призная, всичко слагах на око (то така става понякога най-вкусно), но ще се постарая да дам приблизително точно количество на продуктите.

Продукти:

за 5 броя формички -

5 броя печен пипер (консерва) по едрички, за всеки случай 2 броя за резерва :)
макарони около 3 ч.ч. сварени и отцедени

за плънката -

сирене около 100 г. (по желание и повече)
3 броя яйца
около 100 г. прясно мляко
сол ако е нужно
по желание можете да обогатите вкуса на плънката като добавите някакъв вид колбас или друг продукт по ваш вкус, който бихте консумирали с макароните

СТЪПКИ:

1. Най-напред си сварете макароните. Отцедете ги, добавете малко масло (или маргарин) и разбъркайте. В подходяща купа прехвърлете макароните, и към тях добавете натрошеното сирене, яйцата, млякото и сол ако е необходимо (ако сиренето е много солено няма нужда).
2. Пригответе си формичките, с помоща на четка (или с ръка) ги номазнете съвсем леко отвътре навсякъде. Чушките нарежете на две по дължина и с тях покривате стените и дъното на формичките.


3. Сипвате от приготвената плънка до горе във всяка една формичка. Ако ви остане от плънката, си подгответе още формички.


4. Затопляте фурната на 180 градуса и печете до златисто и стягане на плънката.


Можете да ги сервирате като кошнички или обърнати надолу.



Бих се радвала ако решите да опитате, а още повече ако ви хареса и на вкус тази комбинация :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар