24 февруари 2014 г.

Салата със зелен фасул

Спонтанно хрумване за салата, която се прие добре, въпреки че е малко тежичка според мен :)
Ако проявявате интерес, прочетете докрай този пост.



Продукти:

салатен зелен фасул (консерва, сварен)
чушки - зелени или червени (консерва)
стар чесън 
майонеза
кисело мляко (висок процент масленост)
копър - по желание

Не уточнявам количеството, защото всичко слагах на око и вкус.

СТЪПКИ:

1. В купа си нарязваме зеления боб на хапки, чушките също, чесъна го нарязваме на дребно или настъргвате на ситно - по желание. 
Аз сложих половин буркан (от 500 мл.) зелен боб, 3 чушки и чесън на вкус, зависи колко люто желаете да бъде.
2. Към продуктите добавяме майонеза (в моя случай около 100 г.) и кисело мляко (също около 100 г.). Ако е нужно добавете сол на вкус, ситно нарязан копър по желание и объркайте внимателно салатата.

Ако искате намалете количеството на майонезата, а увеличете това на киселото мляко.
Ако ви се вижда водна салатата, добавете още от продуктите, въпрос на вкус.
Друг вариант е, вместо с майонеза (ако не обичате) и кисело мляко, салатата да объркате с гъсто цедено мляко или продукт за салати.


Ако обичате да експериментирате, просто опитайте :) 




Няма коментари:

Публикуване на коментар