14 февруари 2014 г.

Важен е жеста.... мраморни сърца


14 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА ВЛЮБЕНИТЕ!!!



Много от нас празнуват празника на любовта, а останалата част този на виното. Към които и да сте, важното е да се обичаме .... но не само на този ден :)



За мен 14 февруари е всеки ден, защото непрекъснато съм обгрижвана, изненадвана приятно, обичана и глезена от моята половинка :) А дали ще се поздравим на този ден или не, все едно, важното е, че всеки ден, всеки час, минута и секунда аз се чувствам обичана и желана ..., защото имам страхотен човек до себе си!
Важен е дори най-малкият жест скрит под някой комплимент, постъпка или просто поглед ... 
Това ме прави щастлива :)
На този ден не съм приготвила нищо специално, защото не искам той да е само един ден в годината ...
Не умея да творя големи красоти, но за да уважа празника, ще се отчета с едни съвсем обикновени сладки - мраморни сърца. 
Обикновени, но сладки и от сърце :)


Продукти:

3 броя яйца
100 мл. олио
150 г. захар
2  ч.ч. брашно
1 ч.л. амонячна сода
1 ч.л. оцет
1 ванилия
 какао или червена сладкарска боя
формичка сърце


СТЪПКИ:

1. Разбърквате яйцата със захарта до побеляване. Добавяте олиото, оцета и ванилията. Идва ред на брашното с разбърканата в него амонячна сода.
2. Омесвате добре всичко, трябва да се получи средно меко тесто (ако е необходимо добавете още малко брашно). Разделяте на две половини тестото, като в едната слагате какао или червена боя. Обърквате така, че да заприлича на мрамор.
3. Късате топка колкото голяма ябълка и от двете теста. Слепяте едно до друго и разточвате лист с дебелина около 0.4 см върху набрашнена повърхност. Поставяте формичката по средата, където се събират двете теста, така от едната страна е жълто, а от другата оцветена с какаото или боята и изрязвате сърцата.
4. Така процедирате до свършване на тестото или изрязвате формички само от един цвят.
5. В тава покрита с хартия за печене подреждате сърцата на съвсем малки разстояния едни от други (надуват се при печене). По желание можете да поръсите с кристална захар оцветеното тесто на сърцата.


6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (когато започнат да се отделят от хартията и съвсем леко променят цвета си).

Едноцветните можете да поръсите с пудра захар.


Важен е жеста ... дори и с толкова обикновени сърца :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар