12 февруари 2014 г.

Гювеч с пилешки копънчета и зеленчуци

Лесно, и разбира се бързо и вкусно ястие с пилешки копънчета и зеленчуци.
Нещо много познато, но пък със заслужено място в блога, една идейка за обед или вечеря.




Продукти:

пилешки копънчета
малки лукчета (колкото орех)
картофи
моркови
зелен фасул
домати (консерва)
олио
подправки - сол, черен и червен пипер, чубрица, босилек, магданоз на вкус


СТЪПКИ:

1. Приготвяте си гювеча, в който ще готвите ястието, аз използвах иенска тенджера. 
2. Приготвяте си зеленчуците, почиствате и измивате. Морковите нарязвате на кръгчета, картофите на хапки (кубчета).
3. В гювеча слагате морковите, картофите, зеления фасул, целите лукчета, копънчетата и доматено пюре (или домати цели консерва). Количеството на продуктите е според големината на гювеча.
4. Поливате с олио, поръсвате с подправките на вкус и обърквате внимателно всичко.
Друг вариант е предварително да си приготвите марината от олио с подправките и в нея да объркате последователно продуктите, прехвърляте в гювеча и наливате водичка до нивото на продуктите ( по желание можете да добавите и 1 ч.ч. сухо бяло вино).



5. Слагате в загрята фурна до готовност на месото и картофите. А ако готвите гювеча на слаб котлон, ястието ще стане още по-вкусно.
Малко преди да е готово ястието поръсвате с нарязан на ситно магданоз.
Аз го сложих заедно с останалите подправки, въпрос на вкус.


 

Добър апетит :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар