6 декември 2013 г.

Сладкиш "Наполеон"

От заглавието на рецептата, предполагам всички се досещат какво да очакват. А може би не :) Сладкишът го направих с готови кори за баница и моя любим млечен крем. Резултатът беше много вкусен и понеже наподобява вкуса на "Наполеони", го нарекох така. Дано останете и вие възхитени от него.



Продукти:

 

1 пак.кори за баница

4 с.л. краве масло

4 броя яйца

7 с.л. брашно

1 1/2  ч.ч. захар 

1 пак.ванилия

1 литър краве прясно мляко 

 

СТЪПКИ:

 

 1. Натрошаваме суровите кори, прибавяме разтопеното масло или маргарин към тях, разбъркваме и ги слагаме във фурната да се запекат. От време на време ги разбъркваме, за да не загорят, и да се опекат равномерно всички до златисто.

 2. За млечния крем: Разбиваме 4 яйца с 1 1/2 чаша захар до побеляване, добавяме 7 с. л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи, махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично, до сгъстяване на крема.

 3. В същата тавичка, в която сме запекли корите, слагаме един плътен слой от тях и отгоре слагаме крем, пак кори, крем и така до свършване на двете.

 4. Накрая трябва да има крем, и тънък слой ситно натрошени кори отгоре, може да декорираме с шоколадови или захарни цветни пръчици. 

 

 

Хубаво е сладкишът да престои няколко часа, за да поемат корите крема и да се насладите на един невероятен десерт.







Няма коментари:

Публикуване на коментар