6 декември 2013 г.

Домашни крутони


Лесен начин да оползотворите стария хляб и да си приготвите едно вкусно мезе за студена биричка в летните жеги :) 
Нооо, вече е зима, и нищо не ви пречи да си ги приготвите и да седнете пред телевизора с чаша домашно винце например!

Тези крутони са толкова хрупкави, ароматни и вкусни. Когато децата поискат да им купите кубети, направете им домашни, които стократно превъзхождат купешките!






Продукти:

7-8 филии стар хляб, в моя случай е типов

 олио, червен пипер лют или сладък, черен пипер, чубрица, шарена сол и сол  на вкус


СТЪПКИ:

 

 1. Нарязваме хляба на кубчета и ги изсипваме в купа или в тавата, в която ще ги печем.

 2. Поръсваме ги с олио и разбъркваме хапките чрез поклащане на съда. Ако хлябът е много сух, използваме лъжица.

 3. В отделна купичка смесваме подправките. Можем да използваме всякакви подправки по желание. Постепенно ги прибавяме към кубчетата и отново разбъркваме.

Или поръсваме отгоре подправките върху хляба и разбъркваме внимателно.

Аз добавих и малко сусам.

 4. Изсипваме крутоните в плитка тава, на дъното, на която сме сложили хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 15-20 минути. Разбъркваме от време на време, за да не прегорят.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар